1. Masajul în tensiunea cervicală
Durerile cervicale și rigiditatea îți pot face dificilă viața de zi cu zi și să te împiedice să muncești și să funcționezi la capacitate maximă. Masajul are o eficiență dovedită în reducerea durerilor cervicale și tratamentul ”gâtului înțepenit”. Masajul regulat duce la diminuarea durerilor din întregul corp și la refacerea stării de bine.

2. Masajul în depresie

A vă face timp pentru un masaj poate fi foarte benefic pentru cei care vă confruntați cu depresia. Studiile au demonstrat că masajul acționează împotriva depresiei prin scăderea nivelului de cortizol. Cortizolul reprezintă răspunsul organismului la stres, terapia prin masaj ducând la scăderea sa cu până la 50%. În același timp, masajul aduce multe alte beneficii, printre care și creșterea nivelului de serotonină și dopamină, ambele fiind neurotransmițători care ajută la echilibrarea stării dumneavoastră de spirit!

3. Masajul în sindromul de oboseală cronică

Masajul este una dintre cele mai recomandate terapii alternative pentru a trata simptomele Sindromului de Oboseală Cronică. S-a dovedit benefic și eficient pentru mulți pacienți în reducerea anxietății și agitației și în îmbunătățirea calității somnului.
Masajul este o opțiune foarte bună și pentru pacienții cu Sindrom de Oboseală Cronică ce nu se simt suficient de în formă pentru a face mișcare, manipulările fizice ale pielii și mușchilor facilitând buna circulație.

4. Masajul în migrene

Masajul este o metodă grozavă de face față stresului și de a elibera tensiunea – două dintre cauzele principale ale migrenelor.
Studiile au demonstrat că terapia prin masaj scade incidența durerilor de cap, problemelor de somn și simptomelor asociate stresului, crescând în același timp nivelul de serotonină la adulții cu migrene.

5. Masajul în posturile vicioase

Masajul relaxează mușchii tensionați prin posturi vicioase, permițând corpului tău să-și reia postura naturală și nedureroasă. Prin masaj regulat, mușchii sunt detensionați, încheieturile devin mai mobile și zonele de presiune se relaxează. Astfel, corpul se poate întoarce la postura sănătoasă și naturală, evitând mișcările și pozițiile apărute ca reacție la durere.

6. Masajul în insomnie

Numeroase cercetări arată că terapia prin masaj este benefică în combaterea insomniei și a multor afecțiuni cronice care dau probleme cu somnul. Masajul este o opțiune inteligentă, sănătoasă și non-medicamentoasă care ajută multe persoane în tratarea insomniei. Cea mai bună metodă de a regla ritmul circadian este printr-o eliberare sănătoasă de serotonină, adică printr-un masaj relaxant bine făcut!

7. Masajul în sindromul de tunel carpian

Terapia prin masaj este foarte benefică în Sindromul de Tunel Carpian întrucât reduce simptome precum durerea, amorțeala sau dificultatea de a prinde diverse obiecte. Masajul poate face minuni în această afecțiune, mai ale când este însoțit de exerciții de kinetoterapie.

8. Masajul în diabet

Studiile au demonstrat că pacienții diabetici pot folosi cu succes terapia prin masaj alături de tratamentul medical obișnuit.
Diabetul se traduce prin niveluri crescute ale glicemiei în sânge datorită dezechilibrului din secreția și utilizarea hormonului numit INSULINĂ. Insulina este produsă de pancreas pentru a ajuta glucoza să pătrundă în celule și pentru a regla nivelul glicemiei sangvine.
Când se efectuează masaj în zona injectării insulinei acesta ajută la creșterea absorbției ei în organism.

9. Masajul în sarcină

Terapia prin masaj în timpul sarcinii este o alegere minunată în îngriirea prenatală. Este o formă sănătoasă de a reduce stresul și de a reda starea de bine general. Masajul poate diminua multe dintre disconforturile tipice asociate sarcinii, precum durerile de spate, gâtul înțepenit, durerile de cap și edemele. Studiile arată că terapia prin masaj efectuată în timpul sarcinii poate reduce anxietatea, simptomele depresiei precum și durerile musculare și articulare.

10. Masajul în astm

Pentru unele persoane care suferă de astm, stresul și anxietatea pot determina organismul să reacționeze ca și cum ar fi atacat. În astfel de situații, stresul este tratat ca un alergen și cauzează bronhospasm, constricția căilor aeriene și dificultate în respirație. Terapia prin masaj ajută la relaxarea mușchilor și deschiderea plămânilor. Prin manevrarea mușchilor corpului folosind presiunea corectă se obține reducerea stresului și anxietății.

11. Masajul în problemele digestive

Afecțiunile digestive pot fi dureroase și neplăcute. Obiceiurile alimentare nesănătoase și stresul contribuie la probleme digestive și pot influența funcționarea normală a sistemului digestiv.
Terapia prin masaj ajută atât la eliberarea stresului cât și la reducerea durerilor și disconfortului asociate cu anumite afecțiuni digestive, precum sindromul de colon iritabil, colita ulcerativă, boala Crohn și constipația cronică.

12. Masajul în cancer

Unul dintre principalele motive pentru care pacienții cu afecțiuni canceroase aleg să facă masaj este pentru a îi ajuta să se simtă bine. Este o metodă naturală care ajută la relaxare și la a face față stresului, anxietății, durerilor de cap și a celorlalte dureri. Masajul limfatic pote fi făcut în siguranță de către pacienți în orice stadiu de cancer. Există temerea că masajul poate împrăștia celulele canceroase în organism prin sistemul limfatic. Deși aceste celulepot disemina în organism în sistemul limfatic prin nodulii limfatici, circulația limfei determinată de masaj sau mișcare nu produc acest lucru.
Cu toate aceste, cereți acordul medicului dumneavoastră oncolog pentru orice fec de terapie intenționați să urmați!

13. Masajul în osteoporoză

Dacă aveți osteoporoză, masajul este răspunsul pentru dumneavoastră! Acesta ajută la menținerea și îmbunătățirea rezistenței musculare crescând în același timp nivelul de energie al organismului și ajutând la eliberarea de endorfine care acționează ca și calmant natural. Terapia prin masaj scade durerea, relaxează musculatura și diminuează tensiunea cauzată de osteoporoză.

14. Masajul în leziunile sportive

Prin încurajarea circulației și relaxării mușchilor, masajul ajută organismul să pompeze mai mult oxigen și nutrienți în țesuturi și organele vitale.
Acest lucru permite zonelor afectate care sunt în curs de recuperare să devină mai flexibile și să se vindece într-un ritm mai rapid.
Masajul sportiv ajută la menținerea organismului într-o stare mai bună, la prevenirea leziunilor și păstrarea mobilității, la vindecarea și restaurarea mobilității țesuturilor musculare lezate, la creșterea performanței și la menținerea unei cariere sportive îndelungate.

15. Masajul în crampele menstruale

Crampele menstruale sunt foarte comune la femei, iar majoritatea acestora suferă de crampe atît de severe încât nu pot desfășura nici măcar activități cotidiene fără a lua calmante.
Există diverse metode foarte eficiente în tratarea crampelor. Cu toate acestea, terapia prin masaj este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune căi de a ține sub control crampele menstruale.

16. Masajul și circulația

Când masăm corpul circulația sângelui este activată și transportul de oxigen devine mai eficient. Presiunea creată prin masaj determină mișcarea sângelui în zonele congestionate. Acest lucru determină circulația unui sânge nou și o mai bună funcționare a organismului. Astfel, creșterea transportului de oxigen promovează bunăstarea întregului corp fiind o metodă simplă, dar eficientă de a încuraja vindecarea.